luni, 2 februarie 2009

Aci, fac ce vreau






Carla Szabo, designer de accesorii, vorbeste despre ce inseamna job-ul ei.

"Fac parte dintr-o industrie creativa care are aceleasi mecanisme ca orice alta afacere. Produsul face diferenta dintre ele. Eu vand design, designul meu", a declarat Carla Szabo.

Propria afacere o are din 2002, iar ca investitie initiala designer-ul recunoste inceputul minimalist: un computer si o planseta la care lucra de acasa.

"Partea mea de creatie aduce pe piata un tip nou de produs, cu o abordare noua dar nu neaparat nonconformist. Eu il consider unul logic si conformist adica conform unui anumit stil si mod de gandire", a precizat Szabo.

Greutatile intampinate au fost in raport cu clientii, asa cum dezvaluie designer-ul.

Exista in acest sector impresia ca cel caruia i se solicita un serviciu este singurul responsabil de reusita sa. Asta inseamna ca nu exista reciprocitate in respectarea promisiunilor si foarte rar gasesti la acestia conceptul de echipa. Este o continua lupta pentru respect si corectitudine in parteneriatele din cadrul comenzilor de design.

Piata accesoriilor „hand made" in Romania este la inceput de drum, fiind una incompleta si imatura, iar pentru reusita in acest domeniu trebuie multa autodisciplina. Cu toate acestea, designerul are peste 170 de modele diferite care se afla in productie, toate beneficiind de o clientela la fel de selecta ca si produsele sale.

Eclectica in design, Carla Szabo este precisa in a-si indetifica tipul fidel de consumator - cel pasionat de jocul dintre spirit si materie.